Een nieuw jaar voor de bandkeramiek

Bandkeramiek.nl is inmiddels al bijna 2 jaar in de lucht sinds 5 maart 2011. Tijd voor een reflectie en wat cijfers.

20130215-224411.jpg
Ten eerste het aantal bezoekers: al meer dan 7500 mensen hebben de site bezocht en daar zijn we maar wat trots op. Gemiddeld wordt de site zo n 400 x per maand bezocht. Ten tijde van de tentoonstelling in het RMO waren er dat zelfs 800 per maand. En kaarten geven aan dat mensen uit het hele land de site bezoeken. Van Limburg tot in Friesland, de bandkeramiek kent een enorme interesse. Zelfs ook al vele volgers in het buitenland. Vandaar dat we af en toe ook wat in het engels proberen te publiceren. Want in het buitenland mogen ze ook genieten van wat we te bieden hebben. En dat blijkt ook uit de reacties die we van de mensen om ons heen krijgen.

20130215-224527.jpg
Toch zouden we graag zien dat mensen meer met ons meedoen. Ook zelf persoonlijke ervaringen met betrekking tot de bandkeramiek met ons delen. Stuur ze naar ons op en wij zetten ze voor iedereen te zien op het net. Heeft u een mooie vondst om te laten zien? Wij zijn benieuwd in ieder geval.

20130215-224543.jpg
We blijven komend jaar natuurlijk fanatiek doorgaan met onze activiteiten. De Odyssee nadert langzaam zijn einde met voor de zomer een prachtige publicatie in het verschiet en wellicht in het voorjaar al een nieuwe LBK site die haar geheimen prijs gaat geven. In september zijn we in Pilzen om te vertellen over de Limburgse bandkeramiek en te luisteren naar verhalen van andere regio's. Daarnaast horen we van allerlei initiatieven zoals de opzet voor een bandkeramisch park, een euregionaal bandkeramiek congres en er zal nog meer gebeuren. Wij zullen er bij zijn, u ook?

Voor als je het volledige rapport eens wil lezen, zie hier.

http://jetpack.me/annual-report/25088678/2012/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>